Новина: Съвместна специализирана операция на полицията и държавните институции в ромския квартал в Пещера
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
събота 08 юни 2019 - 11:01:19

Полиция

Специализирана полицейска операция бе проведена на територията на пещерския квартал „Луковица”. Тя бе разпоредена от директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. В реализирането и взеха участие служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при областната дирекция, Районното управление в Пещера, пожарната, Областна дирекция „Инспекция по труда”.
 Извършени са проверки в частни домове, търговски обекти, обществени места.
В хранителен магазин стопанисван от 63-годишния жител на квартала  Т.Г. са открити 28 бойни патрона в калибър 9 мм. за пистолет. Намерена е и нерегистрирана пневматична пушка.

По време на проверка в друг търговски обект А.А.-24г. и 37-годишната М.К. пречели на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба. Двамата правели всичко възможно да възпрепятстват достъпа на екипите до търговския обект. В друг магазин от същия квартал трудовите инспектори установили, че собственикът е извършил нарушение, като е допуснал в помещението да работи 14-годишно момиче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Инспекторите от „Държавен противопожарен контрол” при РСПБЗН-Пещера са съставили четири акта на собственици на търговски обекти за липса на пожарогасители и средства за пожарогасене.

В края на полицейската акция са задържани 3 лица, образувани са две полицейски производства и една преписка, които ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пещера. Проверките в квартала и района около него продължават.   
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.18111 )


Време за изпълнение: 0.0685 сек., 0.0106 от тях за заявки.