Новина: За силата на хомеопатията - филмът Magic Pills
(Категория: За здравето)
Публикувано от pamedia
петък 21 юни 2019 - 15:30:47

Продуцентът и хомеопат Ананда Мор разследва множество медийни кампании срещу хомеопатията, които я карат да тръгне по света и да открие дали хомеопатията е наистина научно базирана и ефективна или е просто плацебо, което застрашава животи.
Когато се среща с учени, скептици, практикуващи и пациенти, Ананда разкрива драмата и интригата, които обгръщат хомеопатията. Днешната наука постулира, че тя не може да работи, защото не можем да докажем как работи. По подобен начин, в миналото науката само наблюдавала гравитацията и електричеството, преди да може да ги обясни. Но на хомеопатията не й се предоставят същите мащаби на проучване, а вместо това е предмет на нападки.

В своите пътувания Ананда вижда как хомеопатията се използва за лекуване на рак в Индия, в подкрепа на антиретровирусното лечение на ХИВ/СПИН в Африка и предотвратява епидемия в Куба. Тя посещава и интервюира учени в лаборатории, където се извършват най-модерни експерименти, които отново доказват, че може би науката не може да обясни как работи природата. Едно става ясно – хомеопатията предлага дълбоко действаща и нежна алтернатива в контраст с конвенционалната медицина, която често пъти се фокусира върху токсични терапии с необратими или застрашаващи живота странични ефекти. Последната спирка е в приятелски настроената към хомеопатията Швейцария, където Ананда разкрива, че най-страдащите от политиките в подкрепа на продължителното лечение със съответните печалби са самите хора, на които се отказва точна информация за техния здравен избор.

Прожекцията на филма Magic Pills ще се проведе в Плевен, Бургас, Пловдив и Пазарджик. Като първи ще посрещнат най-дългия ден, още на 20.06, любителите на хомеопатията в Плевен и Бургас.
В Пазарджик - 21 юни от 19 ч. в хотел "Хебър", зала "Марица"


Билетите ще струват 8 лева и ще можете да ги закупите непосредствено преди прожекцията и след предварителна заявка в Българско Хомеопатично Общество или на страницата на Magic Pills Bulgaria.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.18186 )


Време за изпълнение: 0.0670 сек., 0.0081 от тях за заявки.