Новина: В Спортното учебната година вече започна
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
понеделник 02 септември 2019 - 17:21:33

Пазарджик


Над 300 ученици и техните родители и учители се събраха днес в двора на Спортното училищев Пазарджик за откриване на новата учебна година. Специални гости на тържеството бяха кметът на общината Тодор Попов, Гергана Табакова – директор на отдел „Образование и култура“, представители на Регионалното управление по образование.
За трета поред година училището първо дава старт на учебната година. В тържествената програма се включиха ученици от всички класове, показвайки, че са не само добри спортисти, но и талантливи певци и рецитатори.
Със приветствие към ученици и родители се обърна директорът Георги Георгиев, който отправи специални поздравления към учениците от първите два випуска и екипа от учители и треньори за упоритата им работа през тези две години от съществуването на училището. Той приветства за избора им новоприетите ученици и техните родители и гарантира, че училищното ръководство ще положи всички усилия, за да бъде оправдано тяхното доверие.
Поздравление по повод новата учебна година отправи и кметът Тодор Попов. Той изрази своята гордост и удовлетворение, че училището се развива и оправдава очакванията. Кметът припомни, че само за три години Спортно училище е утроило своите възпитаници и в него вече са записани да учат и спортуват над 300 ученици. Той увери, че Община Пазарджик ще продължи да подкрепя спортните дейности, защото спортът е най-добрият начин да се възпитава младото поколение. Кметът съобщи, че се подготвя проект за изграждане на нова мултифункционална спортна зала към Спортното училище.
Под звуците на националния химн Любомир Германов – отличен ученик и шампион по петобой, издигна националния флаг, а след това бе изпратено училищното знаме.
Първият училищен звънец пък даде старт на учебната година и покани учениците в клас.

ПазарджикПазарджик

Снимки pzdnes.bgНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.18514 )


Време за изпълнение: 0.0697 сек., 0.0107 от тях за заявки.