Новина: Жената със западнонилска треска е изписана от Инфекциозното в Пазарджик
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
петък 13 септември 2019 - 15:33:59

Западнонилска треска

Жената, за която съобщи директорът на НЦЗПБ - професор Кантарджиев, че е с потвърдени резултати от лабораторно изследване за западно нилска треска,  е от област Хасково. Тя е била на гости на дъщеря си в гр. Пазарджик и поради тази причина е  била хоспитализирана в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ Пазарджик, откъдето е изпратен серум в Референтна лаборатория – София. Жената е изписана е в добро общо състояние, а случаят е предаден на РЗИ Хасково.
Случаят бе оповестен на 12 септември от д-р Тодор Кантарджиев, който съобщи пред национални медии, че изследване в референтната лаборатория е потвърдило тези съмнения.

Към момента, в Пазарджишко няма други пациенти, за които има съмнения за това заболяване. Припомняме, че жената не е първият случай в страната със западнонилска треска за тази година. През лятото вирусът бе изолиран и при строителен работник, върнал се от Кипър. 6-годишно дете е било лекувано в Русе от западнонилска треска. Всички са преболедували леко инфекцията и вече са стабилизирани.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.18570 )


Време за изпълнение: 0.0660 сек., 0.0082 от тях за заявки.