Новина: Втори тур на изборите има в 6 от 12-те общини
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
неделя 03 ноември 2019 - 08:15:52

izb_bu16.jpg


В Пазарджишка област балотажи има в шест от дванайсетте общини и в 22 кметства, съобщиха от областната администрация.
В община Пазарджик на балотаж ще се явят досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Тодор Попов от местна комисия "Новото време" и кандидатът на МК"БСП за България" Благо Солов. Кметове на кметства ще се избират в селата Априлци, Говедаре, Дебращица, Ивайло и Црънча. Броят на избирателите в община Пазарджик по данни на ОИК е 100 446.

В община Пещера за втори мандат се кандидатира Николай Зайчев от ГЕРБ. До балотаж стигна и кандидатът на  "БСП за България" Йордан Младенов. На първи тур разликата между двамата беше 20 гласа в полза на Младенов, показват резултатите от ОИК- Пещера. Кметове на втори тур ще избират и в двете села Радилово и Капитан Димитриево. Избирателите в родопската община са 18 280.

В Ракитово досегашният кмет на общината Костадин Холянов от ПП БЗНС ще се бори за втори мандат срещу Георги Тупаров от коалиция "Алтернативата на гражданите". Балотаж ще има в гр. Костадново, който е в състава на община Ракитово. Общият брой на гласоподавателите по данни на ОИК е 12 840.

В община Брацигово за кметското място ще се състезават Надежда Казакова от ГЕРБ и Мария Мадарова от ПП "Движение Нашият град".

Досегашният кмет и кандидат за трети мандат в община Белово Костадин Варев от МК "Движение Гергьовден" ще се яви на балотаж със Стойко Стефанов от МК "Алтернативата на гражданите". Втори тур ще има и за кметове на селата Аканджиево, Габровица, Голямо Белово, Мененкьово и Момина Клисура. По данни на ОИК броят на избирателите в общината е 7 674.

За втори мандат ще се бори и досегашният кмет на община Стрелча Стойно Чачов от АБВ, който на балотажа застава срещу Георги Кирилов Павлов, издигнат от инициативен комитет. Броят на избирателите е 4 255.

За кметове на населени места втори тур ще се проведе също в четири кметства от община Септември- Варвара, Виноградец, Ковачево и Симеоновец, в две от община Панагюрище - Елшица и Попинци и в селата Калугерово и Динката от община Лесичово.

В три общини на областта - Велинград, Батак и Сърница, кмет на община и кметовете на кметства бяха избрани на първи тур на местните избори.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.18902 )


Време за изпълнение: 0.0468 сек., 0.0059 от тях за заявки.