Новина: Висока оценка за проект на възпитаници на Математическата гимназия за укрепване на здравето
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
понеделник 02 декември 2019 - 13:53:00

mg191202.jpg

Божидар Каменски и Калоян Пунчев от 10. а клас на ПМГ “Константин Величков” – Пазарджик получиха отлична оценка на проекта си, с който взеха участие в XVIII Национално състезание по природни науки и екология в Търговище през октомври т.г., съобщи директорът на гимназията Радка Спасова. Проектът на младежите, озаглавен  “МЕМС и дванадесет вълшебни небесни точки”,  е  класиран от Национална комисия, включваща учени от БАН и преподаватели от водещи университети в страната с оценка “Отличен 6.00”. Резултатът им е само с две точки разлика от първото място в изключително оспорвана конкуренция между 52 проекта на ученици от 22 области от страната. Божидар и Калоян получиха максимален брой точки на презентацията и защитата на своя проект.
Разработката се опира на факта, че учениците в България са в топ 4 по затлъстяване в Евросъюза и информира как с малки промени в ежедневието си всеки може да подобри своето здраве. За целта десетокласниците създават електронен ресурс, който запознава с активността на органите в човешкото тяло във всеки един момент на денонощието. Всеки потребител на приложението може лесно, бързо, достъпно от всяко място да използва информацията от МЕМС, за да укрепва своето здраве. Сайтът, от който може да се свали приложението, е на адрес: www.memc.tk.

 Ръководител на проекта е старши учител по биология и здравно образование Мая Зафирова. Ръководител на групата в Търговище е Илияна Тотлякова - Каменска, старши учител по математика. В разработването на проекта на десетокласниците съдействат Магдалена Павлова, Оля и Нели Владови от 12 г  клас, които са “ветерани” от престижния национален форум от предишни години.
„Като директор на ПМГ “Константин Величков” –Пазарджик съм горда с успехите на нашите ученици и от сърце им желая да продължат своя път на търсене и откриване на нови хоризонти. Защото само можещите, знаещите и дръзките имат силата и смелостта да променят света!“, сподели Радка Спасова.

mg191202a.jpgНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.19030 )


Време за изпълнение: 0.0672 сек., 0.0063 от тях за заявки.