Новина: С презентации на теми за местното самоуправление и за комуналните услуги ученици от ПГИМ участват в международен проект „Моят виртуален град”
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
четвъртък 27 февруари 2020 - 12:28:03

pgim200220.jpg

По време на четвъртата  международна партньорска среща  по проект „Моят виртуален град“  по Програма ‘Еразъм+’  бе дадена висока оценка на Гимназията по икономика в Пазарджик. Училището участва с 8 отбора с ментори  в съвместен проект с още две училища от Македония и Словения, неправителствена организация и Община Пазарджик.


pgim200227.jpg

Отборите на ПГИМ Пазарджик са създали  презентации на две  теми: „Местно самоуправление“ и „Комуналните услуги–водоснабдяване и събиране на битови отпадъци“ и са ги публикували в работната платформа на проекта  etwining. Срещата бе инициирана от координатора на проекта - Сдружение „Център за устойчивост и икономическо развитие“ – Пазарджик. Домакин бе Община Пазарджик – третият партньор от българска страна. Георги Симеонов, координатор на проекта, презентира съдържанието на готовия документ за дългосрочно стратегическо партньорство, който трябва да бъде преведен на езиците на трите страни партньори.

Представител на партньорите от Словения говори за   условията, при които ще се проведе финалният етап на проекта във гр.Фиеса /Словения/ от 05 – 09.05.2020 г., където учениците, разпределени в три международни екипи /България, Словения и Македония/, ще създават своя виртуален град на 2050 година.

Екипът от представители на НПО и общините провериха презентациите, които учениците са подготвили и публикували в платформата etwinning до този момент. Работата на българските ментори и ученици бе оценена много високо.     
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.19463 )


Време за изпълнение: 0.0700 сек., 0.0102 от тях за заявки.