Новина: Изложба „Спортът в Пазарджик“ организира Регионален исторически музей – Пазарджик
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
петък 06 март 2020 - 14:34:53

Пазарджик


На 12 март 2020 г. от 18,00 ч. в залата за временни изложби на Регионален исторически музей – Пазарджик, пл. „Константин Величков“ № 15, ще бъде открита изложбата „Спортът в Пазарджик“.
Експонираните вещи, документи и снимки разказват за развитието на отделните спортове: колоездене, футбол, плуване, вдигане на тежести, борба, модерен петобой, лека атлетика, художествена гимнастика, волейбол, работническия спорт и др. Представени са успехите на Пазарджишките спортни клубове и спечелените награди и отличия. Проследена е историята на градските спортни дружества от началото на XX в. до наши дни, участието на олимпийски, световни и европейски състезания.
Експонатите в изложбата са притежание на Регионален исторически музей – Пазарджик. Това са снимки, медали, спортни знаменца, купи и др.
За изложбата са предоставени и престижни награди от Волейболен клуб ,,Хебър“ – Пазарджик, Футболен клуб ,,Хебър“, Спортно училище – Пазарджик, Боксов клуб ,,Тракиец“, модел Яхт-клуб – Пазарджик, Клуб по художествена гимнастика ,,Диляна“.
Интерес представляват: статуетката от Валядолид, Испания, 1985 г., на световната шампионка Диляна Георгиева; личните отличия на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Атина, 2004 г. – Георги Георгиев, наградите на шампионките по бадминтон –  Габриела и Стефани Стоеви, отличия на олимпийската медалистка от Рио де Жанейро – Ренета Камберова, и др.
Изложбата ще остане експонирана до 13 май 2020 г.
 
 Пазарджик
 
 
 
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.19516 )


Време за изпълнение: 0.0503 сек., 0.0062 от тях за заявки.