Новина: Местни търговски вериги имат готовност да изкупят около 26,5 т. домати и 27 т. краставици от местни производители
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
сряда 29 април 2020 - 14:45:27

Пазарджик


Това съобщи директорът на ОДБХ д-р Петко Митев на онлайн брифинг след днешното заседание на Областния кризисен щаб.

На среща, проведена на 22 април в Областната дирекция по безопасност на храните, представнители на местни търговски вериги на територията на област Пазарджик са били запознати с указанията за прилагане на помощта  de minimis за компенсиране на част от разходите за транспорт, логистика, сортиране, почистване, опаковки и други, свързани с последваща реализация на  оранжерийна продукция. Предния ден са проведени разговори със земеделски стопани, които са  производители на оранжерийна продукция и са заявили участие в схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци и са били допуснати за подпомагане. Списъкът на тези земеделски стопани е публикуван  на сайта на ДФ "Земеделие". Негов допълнен вариант с логистична и комуникативна информация е представен на търговските вериги, за да може да се осъществи пряка връзка между производителите и търговците.

Поискахме от представителите на веригите да уточнят количествата, които  биха могли да изкупят от местни производители - домати, краставици и пипер,  и да предлагат в тяхната търговска мрежа.  Установи се, че очакваните изкупни количества са около 26,5 тона домати и 27 тона краставици.

Става въпрос за местни търговски вериги, те са 6 на брой. Не се включват  такива, на които седалищата се намират на територията на други области като "Кауфланд", "Билла", "Лидъл"и други, уточни д-р Митев.
 
 
 
 
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.19859 )


Време за изпълнение: 0.0677 сек., 0.0087 от тях за заявки.