Новина: Доброволката д-р Кристина Дечева се отзова и на призива на майката на Георги Арнаудов. Тестът му е отрицателен. Продължава да се търси болница
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
сряда 20 май 2020 - 13:44:57


dr_decheva.jpg Д-р Кристина Дечева от Мюнхен, която пандемията завари в България и която започна работа като доброволка, за да помогне на Интензивно отделение в МБАЛ-Пазарджик, се е отзовала и на апела на майката на Георги Арнаудов, за когото сме писали много пъти. Георги е с диагноза Сарком на Юинг. Заедно с майка му Ани са връщат от лечение в китайската болница „Фуда“ на 14 май. През цялото време на двата полета, т.е. близо денонощие, Георги е облечен в защитен костюм и едва издържа престоя по летища.


Състоянието му се влошава още повече първата вечер, след като се прибира у дома. Започват да търсят болница в Пловдив за онкоболни, където може да бъде приет. Отговорът обаче е, че трябва да имат отрицателен PCR тест. Затова искат съдействие от РЗИ-Пазарджик. От там са изпратили техни служители, които да вземат пробите, но Георги се влошава още повече. „И тогава на помощ ни се притече д-р Кристина Дечева от Интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик. В понеделник вечер тя ми се обади по телефона, след като научила, че Георги има нужда от лекарска помощ. Облечена в защитен костюм и с предпазни средства тя пристигна в дома ни в село Паталеница, за да се погрижи за моето дете. И то в момент, когато други лекари ми затваряха телефоните и не искаха да приемат детето ми за лечение. Уникален жест. Малко са такива хора, които са готови да помогнат от сърце. Тя го направи. Показа ми една друга човешка страна. След като прегледа Георги и постави система с лекарства тя ми обясни какво да продължа да правя. Попитах я какво и дължа, а тя ми отговори, че не и дължа нищо и само ми се усмихна. Това сподели Ани Арнаудова. Снощи излиза резултат от пробата на Георги. Тя е отрицателна и сега се надяват да има онкоболница, която да го приеме за лечение. А докато това се случи д-р Дечева продължава да се грижи за Георги”.

Това е разказът на майката на Георги, която признава, че няма думи да изкаже благодарността и признателността си д-р Дечева и към лаборантката Пепи Стоянова от медико-диагностична лаборатория „Мед -Диа“ в Пазарджик, която също екипирана с лични предпазни средства идва в дома им , за да направи всички необходими изследвания на Георги. А междувременно продължава да се търси онкоболница, където той да бъде приет.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.19983 )


Време за изпълнение: 0.0670 сек., 0.0080 от тях за заявки.