Новина: Асарел България Оупън 2020 няма да се състои
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
събота 13 юни 2020 - 08:45:27


Harimoto
 Томоказу Харимото (Япония) - победител от миналата година при мъжете по единично

За първи път от своето дебютно издание през 2015 г. супер турнирът по тенис на маса ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open няма да се проведе, а причината е световната пандемия от COVID-19 и тежките последици за всички сфери на живота. Една от тях – спортът, беше сред първите, които понесоха удара, а най-явен белег за това бе историческото отлагане на Олимпийските игри в Токио за 2021 г. За съжаление България и българският спорт също пострадаха.
    В сложната обстановка, за Организационния комитет на ITTF World TourASAREL Bulgaria Open беше много трудно да вземе решение за отмяна на тазгодишното издание на надпреварата. Рискът за Панагюрище, за жителите, за всички хора, които  работят по организацията, както и за цялата ни страна е неоспорим. В миналогодишното издание участваха над  300 състезатели от целия свят, сред които и представители на едни от най-засегнатите от COVID-19 страни като Италия, Испания, Китай, Япония, Индия, Швеция и др., посочват организаторите. Решението за отмяната на турнира е подкрепено и от Международната федерация по тенис на маса, която в началото на юни след поредица от срещи излезе със становище да отмени всички състезания, планирани за третото тримесечие на 2020 г. – турнира в Панагюрище, както и Откритото първенство на Чехия.
Организаторите на състезанието се надяват, че с подкрепата на главния спонсор „Асарел-Медет” АД,  както и на основните партньори ПОК „Съгласие” и Министерството на младежта и спорта, България и Панагюрище ще могат да приемат едно от най-елитните спортни състезания през 2021 г. А то ще бъде от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса – WTT.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.20144 )


Време за изпълнение: 0.0713 сек., 0.0119 от тях за заявки.