Новина: Днес започва изграждането на обучителен център в затвора в Пазарджик
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
сряда 14 октомври 2020 - 07:40:00

Пазарджик


Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще присъства на откриването на строителни дейности по изграждане на център за обучение на лишени от свобода в затвора в Пазарджик. Началото ще бъде дадено днес в  10.30 ч. в двора на затвора.
Предвижда се в рамките на 18 месеца съществуващият производствен цех в затвора да бъде преустроен в обучителен център. Планира се  обучението да бъде част от социалната дейност за подготовка на лишените от свобода в процеса на адаптиране и включване в обществото след освобождаването им.
Обектът е част от проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по Програмна област 19 „Корекционни услуги и предварително задържане“ на Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.
На събитието ще присъстват още главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, началникът на затвора-Пазарджик ст. комисар Веселин Коцев, представители на екипа за управление на Програмата в Министерството на правосъдието, представители на фирмата-изпълнител и др.
 
 
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.20744 )


Време за изпълнение: 0.0698 сек., 0.0080 от тях за заявки.