Новина: РЗИ Пазарджик съобщава за новите случаи на COVID-19 - 44 за изминалото денонощие, 6 от тях са настанени в болници
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
вторник 27 октомври 2020 - 13:39:58РЗИ Пазарджик информира за четиридесет положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните шест са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на двадесет и три жени и седемнадесет мъже.
Разпределени са:
Жени, на възраст от 22 до 80 години; от град Пазарджик  - 10, от тях три са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“. Една от новозаразените жени е клиничен лаборант в МБАЛ „Уни Хоспитал“, тя е поставена на домашна изолация. От село Овчеполци е заразена 1 жена. От град Пещера – 2, едната е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Брацигово – 1, жената е медицинска сестра в УМБАЛ „Каспела“ - Пловдив; от град Батак – 1; от град Панагюрище – 5, една от жените е лекар в МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Стрелча - 2; от град Велинград – 1.

Мъже, на възраст от 24 до 74 години; от град Пазарджик – 6. Двама от тях са хоспитализирани, единият е лекар, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, другият е хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“. От град Велинград – 1; от град Брацигово - 1; от град Пещера - 1; от град Септември – 1, от село Варвара – 1; от град Стрелча - 1; от град Панагюрище – 5.

Починала е жена на 72 години от град Пещера, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“. Жената е с придружаващи заболявания артериална хипертония и мозъчно-съдова болест.

РЗИ изказва съболезнования на близките на починалата.

Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.20814 )


Време за изпълнение: 0.0674 сек., 0.0086 от тях за заявки.