Новина: МБАЛ – Пазарджик отправя апел към стажанти, медицински сестри, болногледачи за ковид отделенията
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
четвъртък 19 ноември 2020 - 15:31:36


mbalpz600.jpg

Ръководството на МБАЛ-Пазарджик  отправя апел за помощ за подпомагане дейността на  четирите отделения, в които се лекуват болни от COVID-19. Медицинският персонал не достига, а броят  на  пациентите с коронавирусна инфекция се увеличава. Медиците , които са на първа  линия от началото на епидемията, са преуморени и имат нужда от  подкрепа.
 Болницата търси 10 медицински сестри и 10 болногледачи, които да бъдат назначени на трудов договор. Лечебното заведение отправя  призив  и към стажант-лекари и стажант-медицински сестри, които също да   се включат в битката с  COVID-19.
В болницата бе извършена реорганизация на работата, за да може да се разкрият повече легла за пациенти с коронавирус и съмнителни за инфекцията. Медицинските екипи в  Ковид  отделнията работят при изключително натоварен график и с извънредни дежурства. Помагат им и медици от други отделения, но там също се лекуват пациенти, които се нуждаят от лечение и медицински грижи.
"Подайте ръка и помогнете на медиците на първа линия в борбата с COVID-19! Помогнете в  борбата с коварния вирус!", апелират от лечебното заведение. 
mbal_dezinf_vma2.jpgНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.20941 )


Време за изпълнение: 0.0707 сек., 0.0107 от тях за заявки.