Новина: Д-р Красимир Темнилов в Център „Човеколюбие”
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
четвъртък 31 май 2012 - 17:19:44

На 30.05.2012 г. от 18.00 ч. в сградата на Център „Човеколюбие” се проведе среща на Колежа по семейни отношения с д-р Красимир Темнилов – психиатър, на тема „Взаимоотношенията пациент – лекар – близки”. На нея присъстваха


4oveko_temilov.jpgклиенти на Центъра за социална рехабилитация и интеграция, техни родители и близки, представители на институции и съмишленици.
Срещата започна с кратко изложение на медицинския и социален модел на възприемане на психичното разстройство, описани в книгата на Марина Бояджиева и Сергей Бояджиев „Нишката на Ариадна”.  Представен беше и шахматен модел на взимодействието пациент – лекар – близки, който се прилага в Център „Човеколюбие”.
Д-р Темнилов разказа как медицинският модел на лечение функционира във взаимодействието между пациента, неговите близки и лекаря и кога е необходимо медикаментозно лечение. Отговори на въпроси, свързани с тежките психични разстройства, с ролята на психолога и на психиатъра при лечението на човек с психичен проблем, лечение на зависимости и др. Д-р Темнилов поощри работата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Човеколюбие” в посока ресоциализация на хора с психични проблеми.
Срещата беше много полезна за присъстващите, които получиха нови знания за психичното разстройство и неговото лечение. 

Анна Тилова
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.2348 )


Време за изпълнение: 0.0671 сек., 0.0092 от тях за заявки.