Новина: 165 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” празнуваха Деня на миньора с отличия
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
неделя 26 август 2012 - 20:50:40


asarel12.jpgПо традиция с молебен за здраве и благополучие в параклиса „Св. Иван Рилски” в с. Панагюрски колони, започна Празника на миньора за работещите в „Асарел-Медет” АД, бившите служители на компанията, мениджърския екип и гостите на събитието. 


И пак по традиция празникът продължи на поляните под специално изградените шатри и сцена.
В словото си изпълнителният директор  д-р инж. Лъчезар Цоцорков подчерта, че тази година екипът на компанията посреща празника с удовлетворение от постигнатите резултати. Добитата и преработена медна руда през 2011 година е над 13,5 млн. тона. Компанията стана „Инвеститор на годината`2011” в категорията „Зелена инвестиция” и за втори път беше отличена от Българската агенция за инвестиции заради мащабните си проекти на стойност над 150 млн. лева. Изпълнен е двегодишен проект за нов етап на технологична модернизация по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. Реализацията му възлиза общо на 16, 7 млн. лева, Наскоро „Асарел-Медет” бе класиран на първо място и в Националната компания „Зелена България” в категорията „Зелен бизнес”. Преди броени дни - на 18 август, по време на Националното честване на Деня на миньора в Раднево, получи и наградата за социално отговорна кампания на предприятие от бранша, която бе присъдена след допитване до медии.
През тази година званието „Най-добър в професията” получиха 86 асарелци. Най-добрите работници, началник-смени, диспечери, механици, технолози и специалисти се определят чрез анкета от колегите си, а един от критериите е и годишната атестация.С награди посрещнаха празника и други 79 работници, служители и мениджъри, които през тази година навършват 40, 35, 30 или 25 години непрекъснат стаж в компанията.
     Поздравителни адреси по повод празника изпратиха президентът Росен Плевналиев и министър-председателят Бойко Борисов.
 В приветствието си министър Тотю Младенов посочи „Асарел-Медет” като компания лидер в корпоративната социална отговорност и добър социален диалог със синдикатите. Той изтъкна постиженията на фирмата при внедряването на стандарти за оценка на риска и успешно реализираните проекти по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Областният управител д-р Дончо Баксанов пожела на всички служители и работници от „Асарел-Медет” здраве  и успехи в преодоляването на трудностите на нелеката миньорска професия.  Събитието уважиха и народните представители Гинче Караминова, Иван Иванов и Ангел Даскалов,  ръководители на държавни институции, кметове на кметства, представители на синдикатите, партньори на „Асарел-Медет”.
  Празникът продължи с концерт на Глория,  балет „Арабеск”, Мария Илиева и Васил Найденов.       Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.2930 )


Време за изпълнение: 0.0654 сек., 0.0065 от тях за заявки.