Новина: РИОСВ състави 4 акта на собственици на пунктове за изкупуване на билки
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 28 август 2012 - 14:04:46


   През август експертите на РИОСВ извършиха проверки в 13 пункта за изкупуване на билки, предвид активния сезон за събирането им, съобщават от екоинспекцията.


За констатирани административни нарушения са съставени 4акта - на собственика на пункт, извършващ дейността без регистрация в с. Дорково и за наличие на количества зелена шипка в пунктове в селата Поибрене, Левски и Радилово. При проверки на пунктове в Ракитово, Смилец, Злокучене, Карабунар, Виноградец, Мененкьово и Поибрене не са констатирани нарушения. Дадени са пет предписания за подобряване на дейността и спазване изискванията на Закона за лечебните растения.                                         
      РИОСВ-Пазарджик ежегодно предписва на общините и държавните лесничейства да не издават позволителни за събиране на плод шипка преди настъпване на зрялост. Препоръките за ограничаване събирането на зелени плодове са в съответствие с позициите на България като износител на билки и билкови продукти. За неправилно събиране на билки в Закона за лечебните растения е предвидена глоба до 3 000 лева.  

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.2948 )


Време за изпълнение: 0.0666 сек., 0.0100 от тях за заявки.