Новина: Фондация „Напредък” осигури допълнително учители за 40 деца в извънкласно време
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
неделя 02 декември 2012 - 15:08:45


Фондацията за мултиетническо сътрудничество „Напредък” и две пазарджишки училища започват работа по нов образователен проект, насочен към ученици от първи до четвърти клас, които не посещават редовно учебни занятия, съобщиха от фондацията.

Проектът е насочен към ученици от първи до четвърти клас, които не посещават редовно учебни занятия. В инициативата, която започва реализацията си от началото на декември се предвижда децата, включени в проекта да получават допълнителни консултации под формата на учебни часове по предметите: Български език, Математика, Изкуства, Чужд език.
Заниманията ще се водят от двама преподаватели, извън състава на училището, като целта е те да подпомогнат децата освен в придобиване на допълнителни знания по дадените предмети, да спомогнат и за мотивацията на децата да се върнат в класните стаи и изградят интерес към училището и преподаваната материя. Работата на учителите ще се подпомага и от ромски медиатори, които ще следят за това дали децата посещават редовно учебните занятия. Медиаторите ще работят активно и с родителите на децата чрез посещения в домовете, разговори за ползата от това детето им да посещава училище и ще осъществяват контрол за успеха на учениците.

 В новата инициатива  са включени 40 момичета и момчета  на възраст от 7 до 12 години. Те  са избрани чрез предварително  проучване от екипа по проекта  и разговори със семействата.

  Заниманията с децата ще се провеждат ежедневно в следобедните часове, а преди обяд екип на фондацията ще работи с родителите, като ги мотивира да осъществяват контрол и помощ на децата си при подготовка на уроците. Заедно с това ще се търси шанс и за осигуряване на работа на онези родители, които са безработни.

Освен допълнителни консултации по основните, изучавани  в училище предмети, за децата-участници  в проекта са предвидени и спортни  занимания, излети сред природата и  посещения на културни събития. Проектът ще се реализира от 3 декември до края на учебната 2012 / 2013 година.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.3605 )


Време за изпълнение: 0.0688 сек., 0.0096 от тях за заявки.