Новина: Йордан Кърпачев от Велинград e победител в националния конкурс за рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град”
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
събота 15 декември 2012 - 20:43:40


ОИЦ конкурс за рисунка Йордан Кърпачев от Велинград заедно с Младен Илиев от Лом са победители в националния конкурс за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“. Двамата, заедно с останалите 50 регионални победители в конкурса, получиха награди и грамоти от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, който е и патрон на инициативата и министъра на културата Вежди Рашидов, който е председател на журито.
В надпреварата се включиха общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години, които  нарисуваха своите мечти за развитието на своя град в рамките на конкурса. В тържествената церемония по награждаването се включиха всички отличени от регионалните кръгове на конкурса финалисти и техните родители, учители, близки.

Двамата финалисти  са определени от национално жури, в  чийто състав влизат още ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов, директорът на Националния дворец на децата Таня Досева, журналистът от Българска национална телевизия Весела Петрова и служителят на Представителството на Европейската комисия в София Ралица Иванова.

Конкурсът стартира на регионално ниво на 17 септември 2012 г. В периода 30 октомври - 1 ноември 2012 г. във всеки областен център бяха обявени победителите в двете възрастови групи. Картините на победителите в регионалните кръгове бяха изпратени в София за националния кръг. Победителите получиха PSP конзола. Организатор на инициативата е мрежата от Централния информационен и координационен офис и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Конкурсът за детска рисунка се провежда в рамките на проект „Популяризиране на добри практики по оперативните програми, съфинансирани от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС и подготовката на програмен период 2014-2020“ по Оперативна програма „Техническа помощ“.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.3688 )


Време за изпълнение: 0.0703 сек., 0.0082 от тях за заявки.