Новина: Цветя на стълбите на съда в Пазарджик в памет на жертвите на радикалeн ислям
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
неделя 16 декември 2012 - 15:44:26


ВМРО за пореден път организира мълчаливо присъствие пред съда в Пазарджик по време на делото за радикален ислям. На утрешното дело те ще положат по едно цвете на стълбите на съда в памет на жертвите на радикалния ислям.
„Убедени сме, че българският съд ще приложи цялата строгост на закона, ако се докаже, че обвиняемите имами са проповядвали антидържавни религиозни учения”, посочват от организацията.От ВМРО изразяват надежда, че органите на реда ще попречат на нерегламентираното събиране на мъже и жени, облечени в нетрадиционни за българските мюсюлмани дрехи, които са пред съда по време на всяко заседание по делото. „Очевидно е, че това не е тяхна самоинициатива, а са организирани от хора, които се стремят да превърнат техните религиозни ценности в инструмент за постигане на политически цели”, е позицията на ВМРО.
ВМРО е подала по надлежния ред в Общината уведомление за проявата. Съгласно Закона за митингите, събранията и манифестациите други масови събития по същото време и на същото място не могат да бъдат провеждани.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.3692 )


Време за изпълнение: 0.0716 сек., 0.0084 от тях за заявки.