Новина: Зачестяват битовите пожари
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 17 октомври 2011 - 20:38:10

С настъпването на зимата и отоплителния сезон зачестяват битовите инциденти. За няколко пожара в жилищни имоти, станали през почивните дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във Велинград се е запалил комин на къща, вчера следобед е възникнал подобен пожар в жилището на А.С. от Пещера. Екипите на местната противопожарна служба реагирали бързо и огънят бил потушен. Изгорели са само няколко кухненски шкафа и са опушени стените на стаята. За щастие, къщата е спасена от нанасяне на повече щети. В събота около 15:00ч. в РСПБЗН-Белово е получен сигнал са битов инцидент с газова бутилка в къща, намираща се в септемврийското село Ковачево. Половин час по-късно огнеборците ликвидирали инцидента, като причината за неговото възникване е в технически неизправната газова готварска печка.
Два часа по-късно отново сигнал за пожар  в къща в Септември вдигнал  на крак дежурната смяна от местния  противопожарен участък. Огънят успял  да унищожи 30 квадратни метра от покривната конструкция на дома. Причините довели до лумването му се изясняват. 
Екипи на РСПБЗН-Велинград са гасили пожар  в товарен камион. Сигнал за инцидента  бил получен около 01.30ч. в неделя от собственика на возилото С.Ф. от Сърница. Към мястото се отправил един противопожарен автомобил, който бързо потушил пожара. Въпреки това е изпепелена цялата кабина на товарния „DAF”. Щетите нанесени на собственика се изясняват.
Екип  на група „Спасителни дейности”  при ОУПБЗН-Пазарджик е съдействал на закъсали превозни средства на пътя Белово-Юндола. Предвид на ниските температури вчера, както и интензивен снеговалеж във високите части на областта, вчера следобед на телефон 112 са получени сигнали за блокирани МПС в района на пътя Белово-Юндола.  Екип от спасители при ОУПБЗН-Пазарджик е оказал съдействие на товарен автомобил и аварирал автобус. Няколко часа по-късно нормалното движение през планинския път е било възстановено.  Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.453 )


Време за изпълнение: 0.0703 сек., 0.0097 от тях за заявки.