Новина: Лидерите на СДС и Обединени земеделци: Коалиция СДС не е част от задкулисните машинации на хората, които 23 години дърпат конците /видео/
(Категория: Избори 2013)
Публикувано от pamedia
вторник 07 май 2013 - 15:21:20


Ние сме единствената стабилна дясноцентристка коалиция за тези избори. Всичко друго,което нарича себе си дясна коалиция, е по-скоро събрани две и повече партии, за да  се опитат да преминат 4-процентовата бариера. Така още в началото на днешната пресконференция председателят на СДС Емил Кабаиванов  опроверга твърденията, че СДС се е регистрирала като партия. Заедно с него в брифинга участваха лидерът на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева, водачът  на листата в Пазарджишки избирателен район Милена Митева и част от кандидатите за народни прадставители.


Традиционните десни ценности са при нас - като идеи, като програма, като личности, посочи Кабаиванов и на риторичния си въпрос какво отличава Коалиция СДС от другите, претендиращи за гласа на десния избирател, отговори:"На първо място, ние сме единствената коалиция, в която няма нито явни, нито тайни ченгета и никакви обвързаности с ДС. Ние сме коалиция, която се бори против политическото статукво, което в момента се представлява от партиите, които в последните мандати са управлявали България. Ние сме коалиция, която излезе с 10 предложения към българските граждани за 10 стъпки, които трябва да извървим заедно, за да модернизираме България".
Той посочи, че бизнесът и най-вече малкият и средният е задушаван и от държавата, и  от общините с многобройните лицензионни и разрешителни режими, а така също и с неразплатените към него задължения.
"На тези неблагоприятни условия, в които се развива бизнесът , ние искаме да сложим край. Първо, като намалим значително, с не по-малко от 80% лицензионните режими, като приемем закон, с който сме готови - държавата и общините да не могат да правят нови разходи, преди да са се разплатили към българския бизнес. Ние настояваме и ще работим за това, държавата да гарантира минимум 50% от стоките, които се продават в търговските вериги, да бъдат български. Всичко друго, очаквания за някакви пари, които ще потекат от Европа, ако ние не си съхраним българския бизнес, който е в криза и поставен при неравноправни условия и жестока конкуренция, няма да доведат до икономически растеж, до увеличаване на доходите и до по-добър стандарт на българските граждани", заяви Кабаиванов.
Като честити Възкресение Христово и пожела светли празници, лидерът на Обединени земеделци Петя Ставрева  изрази надежда, че на 12 май България ще промени посоката на развитие - без сенки от миналото, без задкулисни игри и манипулации. Тя посочи, че в Коалиция СДС са се обединили традиционни български партии от демократичното пространство, за да дадат алтернатива на българските граждани, за да има на 12 май възможност да се гласува за един политически проект, който не е част от задкулисните машинации на хората, които 23 години  дърпат конците, формират и манипулират общественото мнение.
Хората навсякъде казват: Не на монополите - политически и икономически. Време  е промяната да се случи, а не да живеем в поредната подмяна на поредните политически герои, които са изтласкани на сцената с много пари и задкулисни игри, сподели Петя Ставрева. Тя представи водача на листата за Пазарджик Милена Митева и увери, че като млад предприемач тя ще бъде силен глас на хората от Пазарджик и региона в българския парламент.
Своите впечатления от предизборната кампания и проведените срещи сподели и Милена Митева:
За мен най-тежкото, най-тъжното е, че хората са загубили доверие  - в държавата, в институциите, в политиците. Нашата задача, на кандидатите от Коалиция СДС е да върнем това доверие чрез конкретни действия. Ние не обещаваме напразни неща. За мен е много важно, че кандидатите на Коалиция СДС са нови лица и са местни хора. За нас е важно да възстановим връзката между хората по места и представителите на държавата .
Така че, гласувайки на 12 май с №10, хората  от област Пазарджик ще дадат гласа си за нови лица, местни хора, които имат желание да работят, декларира Милена Митева.  

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.4685 )


Време за изпълнение: 0.0687 сек., 0.0089 от тях за заявки.