Новина: Йорданка и Георги Делчеви са дарителите за изграждането на параклис "Св. Георги Победоносец" в с. Блатница
(Категория: Избори 2013)
Публикувано от pamedia
понеделник 06 май 2013 - 21:23:23


Параклис в село БлатницаНа 6 май 2013г. в село Блатница, община Стрелча, беше открит параклис „Свети Великомъченик Георги”. Параклисът е построен  и изографисан изцяло от дарение, съобщи кметът на Стрелча Иван Евстатиев.
 Освещаването на параклиса  „Св. Великомъченик Георги” бе извършено лично от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай.
„За слава на Светата единосъщна животворица и неразделна Троица на Отца и Сина и Светия Дух, съгради се този храм Свети Великомъченик Георги. Лето Господне 2013. Дар от семейство Йорданка и Георги Делчеви”, гласи посланието на параклиса.

За построения параклис и за дарителската си дейност в полза на жителите на община Стрелча, Георги Делчев бе удостоен със званието „Носител на почетния знак на община Стрелча”. Това стана с решение N 480 на Общински съвет- Стрелча, взето на 3- ти май 2013 година. Отличието бе връчено на бизнесмена Георги Делчев от кмета на общината Иван Евстатиев.

В село Блатница живеят 214 души. До този момент жителите му не са имали Божи храм. На откриването присъства кметът на община Стрелча Иван Евстатиев, кметският наместник Събо Кунчев, жители и гости на общината.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.4692 )


Време за изпълнение: 0.0673 сек., 0.0089 от тях за заявки.