Новина: От утре започват ремонтите в кв. „Запад”
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 09 септември 2013 - 15:46:19


sportna_plo6tadka.jpgСтроително-монтажните работи в кв. „Запад” или както кметът Тодор Попов се пошегува „Златния Запад” стартират утре, 10 септември 2013 г. Реновирането е по проект „Подобряване и реновиране на градската среда на територията на община Пазарджик”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма  “Регионално развитие”.


Строителните дейности ще са на стойност 4 471 443 лв. Основен изпълнител на дейностите е пазарджишката фирма „Строймонтаж” ЕООД. Тя трябва да приключи работата си за 523 календарни дни.

Дейностите по осъществяване на строителен надзор ще бъдат извършвани от „План Инвест Пловдив” ЕООД, гр. Пловдив, като стойността на услугата е 47 760 лв.
Изпълнител на авторски надзор е „АРХОНТ” ЕООД, гр.София, стойност на договора 90 130 лв.

 По проекта е предвидена рехабилитация и реконструкция на вътрешноквартални улични мрежи, на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на велосипедни пътеки и алеи, на детски и спортни площадки, възстановяване на зелени площи и въвеждане на енергоспестяващо осветление, поставяне на пейки, кошчета, ограничители - антипаркинг устройства, указателни табели.

Подобен проект има разработен и за другия голям пазарджишки квартал "Устрем". Той обаче ще очаква наличен свободен ресурс по Програма  "Зелена градска среда" Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.5393 )


Време за изпълнение: 0.0509 сек., 0.0056 от тях за заявки.