Новина: С близо 300 хиляди лева са ремонтирани 21 училища в община Пазарджик
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 13 септември 2013 - 13:31:14


21 от общо 36 училища в Община Пазарджик са ремонтирани през лятото със средства от общината и от бюджетите на училищата. Ремонтите възлизат на общо 289 хиляди лева, като по-голяма част – 224 хиляди лева са от училищните бюджети. Общината е платила ремонти за 65 хиляди лева. Това сочи справка, изготвена от Община Пазарджик и предоставена на медиите.Най-сериозен е ремонтът в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" в Пазарджик. Той е изцяло от бюджета на училището. На над 44 хиляди лева възлиза обновяването на 7 броя кабинети и поставянето на ламинат в коридорите. С 12 хиляди лева е ремонтирана работилницата в ОУ "Христо Смирненски". Ремонт е направен и на външните тоалетни.
Голям е ремонтът и в СОУ "Петър Берон". С 25 хиляди лева от община Пазарджик там е ремонтирана източната и южната фасада на училището, а с пари от бюджета на учебното заведение в размер на около 5200 лв са направени ремонти на елинсталацията, на отоплителните тела, монтирани са алуминиеви и дървени вътрешни врати. Сериозен ремонт  е направен и в НУ "Георги Раковски". Той е изцяло от училищния бюджет за близо 20 хиляди лева, с които са изцяло обновени металните решетки на прозорците и е ремонтирана канализацията.
Сериозни ремонтни дейности са извършени и в СОУ "Димитър Гачев" С близо 18500 лв е ремонтиран покрива. Сменени са вратите на тоалетните срещу 10 хиляди лева. Подменен е балатума в коридорите и някои класни стаи, сменен е и ламината в две класни стаи за общо близо 4 хиляди лева. Подмяната на входната врата възлиза на 3668 лв. Ремонтите до тук са изцяло от училищния бюджет, а с близо 2 хиляди лева, отпуснати от общината е направен ремонт на оградата на хандбалното игрище.
От училищата в селата най-много средства са заделени за ОУ "Отец Паисий" – с. Гелеменово. С пари от училищния бюджет е ремонтиран покрива, санитарните помещения, физкултурния салон, коридора и частично са обновени някои класни стаи. Ремонтът в Гелеменово е на стойност 10 хиляди лева. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.5423 )


Време за изпълнение: 0.0689 сек., 0.0080 от тях за заявки.