Новина: Експерти от Инспектората по образование участват в съвместен проект с турски колеги по екологично образование
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
петък 15 ноември 2013 - 10:17:40


РИО ПАЗАРДЖИКЕксперти от Регионалния инспекторат по образование в Пазарджик участваха в работна среща по проект „Екологичното образование - стъпка към бъдещето на нашата планета” в турския град Карабюк. Участниците в срещата от турска и българска страна представиха реализирани от тях инициативи в екологично образование и набелязаха нови дейности.
Партньори по регионалното партньорство от област Пазарджик са СОУ „Васил Левски“, гр. Велинград, СОУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище  и РИОСВ - гр. Пазарджик. От Република Турция  партньори по проекта са Регионален директорат на образованието в гр. Карабюк, начално училище в гр.Карабюк, Анадолската гимназия, гр. Сафранболу и Регионалната дирекция на околната среда и градското планиране в гр. Карабюк.

Съвместният им проект се финансира по програма "Коменски". „В рамките на проекта ще бъдат осъществени 6 работни срещи с цел обмяна на добри практики и включване в прояви по време на екологични кампании. Целта е проучване, сравняване, анализиране и подобряване на екологичното образование в двете страни.“,  сподели Весела Тодорова, старши експерт по природни науки и екология в РИО-Пазарджик и координатор на проекта за България
Следващата работна среща е в България, през месец март 2014 година.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.5840 )


Време за изпълнение: 0.0659 сек., 0.0086 от тях за заявки.