Новина: EVN предупреждава за възможни разлики в периода на отчитане през ноември
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
сряда 02 ноември 2011 - 14:15:23


EVN България продължава процесa по модернизация на отчитане на електроенергията за битовите и малките стопански клиенти през месец ноември 2011 г., съобщават от Пресцентъра на енергоразпределителното дружество. 


В тази връзка за някои клиенти, считано от ноември 2011 г., ще настъпят еднократни промени в графика за отчитане на консумираната електроенергия. Възможно е само за ноември 2011 г. отчетният период за някои от клиентите да обхваща по-кратък период от време от предвиденото в Общите условия на дружеството (около 30 дни). Респективно отчетният период за друга част от клиентите може да обхваща по-дълъг период от време. По-късите или по-дълги периоди на отчитане ще бъдат само за периодаот 1-ви ноември до 30-ти ноември 2011 г. При последващите месечни отчитания отчетният период ще продължи да бъде около 30 дни (както е предвидено в Общите условия), като се запазва ролиращият му характер, т.е. отчитане по време на целия месец. 
Еднократната промяна ще обхване част от клиентите, обслужвани в Клиентските центрове на дружеството в Пещера, Белово за област Пазарджик.
Във връзка с тази еднократна промяна за част от клиентите е възможно да настъпи актуализация и на сроковете за плащане. От EVN напомнят, че утвърдените от дружеството срокове за заплащане на консумирана енергия са:
  • I група - от 1-во до 15-то число на месеца
  • II група - от 11-то до 25-то число на месеца.

Промяната в срока за плащане при клиентите, преминаващи от I група към II група или обратно, ще влезе в сила за ноемврийската фактура, която се плаща през декември 2011 г. Тази промяна ще остане в сила и за последващите месечни фактури.
С цел максимално доброто информиране на клиентите, EVN България ще осигури информационни бележки в отделните входове в жилищните сгради в големите градове, както и на касите за плащане в клоновете на Български пощи ЕАД в малките населени места. Допълнително в малките населени места информация ще може да се намери и по кметствата. Всеки клиент може да се информира и на денонощен телефон 0700 17777, както и на място в обслужващия Клиентски център (КЕЦ). 
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.588 )


Време за изпълнение: 0.0888 сек., 0.0110 от тях за заявки.