Новина: Керамично пано с отпечатъци от ръцете на хората с принос открива Младежкият дом за юбилея си
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
понеделник 07 ноември 2011 - 12:48:39


Тази година всички инициативи в Младежкия дом в Пазарджик преминаха под мотото на 40-годишния юбилей на институцията. Официалното тържество и юбилейният концерт ще се състоят на 11 ноември. От 17:30 часа ще бъде открито керамично пано пред сградата. Идейният проект на керамичното пластично пано е на Силвия Маркова, бивша възпитаничка на школата по изобразително изкуство в Дома, както и на СОУ „Г. Брегов” и понастоящем студентка ІІ курс специалност „Керамика” 


в Художествената академия в София. На паното са монтирани отпечатъци на ръцете и имената на 41 творци и хора, свързани със съдбата на Младежки дом – Пазарджик от годината на неговото създаване – 1971 г. до наши дни, които имат съществен и значим принос в развитието и утвърждаването на Дома.  Всяка година паното ще се разраства с един нов отпечатък на личността допринесла през годината най-много за издигане престижа на институцията „Младежки дом”, разказа Инна Церовска, директор на Младежкия дом.
В празничната вечер от 18:00 часа в Голямата зала на  Дома  е  Юбилейният концерт „40 години Младежки дом – Пазарджик” с участието на настоящи и бивши студийци, както се назовават помежду си участниците в различните студийни форми. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.610 )


Време за изпълнение: 0.0708 сек., 0.0104 от тях за заявки.