Новина: Заключителна среща по уникален проект в Брацигово
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 23 август 2011 - 18:34:14


bcvo.jpgНационален Алианс за работа с доброволци – Пловдив и Сдружение „Бъдеще за вас” – гр. Брацигово  реализираха  пилотен  и уникален за страната  проект  „Социално предприятие „Център за социална и професионална подготовка”. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съфинансиран от Европейския социален фонд. На 29 август ще бъде заключителната среща, на която  ще бъдат представени резултатите от дейностите, осъществени в Социалното предприятие, и вижданията за бъдещото му развитие.
Главната цел на този проект е  да окаже подкрепа за социалната интеграция и професионалната реализация на младежите от Дома за деца, лишени от родителски грижи» Васил Петлешков» в Брацигово в периода март 2010г. - август 2011г.
В рамките на проекта екип от  11 специалисти - социални работници и консултанти,  проведе  обучения за развиване на  социални умения, за развиване на професионални готварски умения за деца и младежи,консултации и индивидуална работа с деца и младежи от институцията за подготовката им за успешна социална интеграция .
В направената по европейски образец и модерно оборудвана учебно-професионална кухня на социалното предприятие са проведени  общо 900 часа практически занимания в продължение на една година с 8 млади хора от дома, проведена е и държавната практика по технология на кулинарните изделия на  6 ученици от  СОУ „Народни Будители” – гр. Брацигово.
 НАРД и Сдружение „Бъдеще за вас” осигуриха  възможност за професионална заетост на първите завършили обучението си четирима младежи в Учебно- професионалната кухня на социалното предприятие и в SPA Комплекс „АУГУСТА” – Хисар за шест месеца, считано от юни 2011г.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.66 )


Време за изпълнение: 0.0731 сек., 0.0118 от тях за заявки.