Новина: Д-р Стайко Спиридонов стана доцент
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
сряда 16 ноември 2011 - 13:15:49


st_spiridonov161111.jpgИзпълнителният директор на медицински комплекс „Хигия” д-р Стайко Спиридонов, д.м., получи научно звание „доцент” по  специалността „Социална медицина и организация на здравеопазването”.
Академичното признание му бе присъдено след подробен анализ на професионалната квалификация, учебната и научно-изследователската дейност.  Процедурата включва участие в обявен конкурс и явяване пред седемчленно 


жури  от факултета по обществено здраве към Медицински университет – София, където за в бъдеще ще преподава на студенти и специализанти.
Д-р Стайко Спиридонов завършва образователна и научна степен магистър по специалността „Обществено здраве и здравен мениджмънт във Факултета по обществено здраве при Медицинска академия – София през 2008 г. Научна и образователна степен „доктор” придобива през 2009 г. със защита на дисертационен труд на тема „Пазарни механизми и предизвикателства пред управлението на съвременната болница”.
 Спиридонов е основател на първото лечебно заведение с частна собственост в България. Известният хирург  осъществява интензивна международна дейност в областта на утвърждаването на частните болници в системите на здравеопазване. Председател е на управителния съвет на създадената по негова инициатива Национална асоциация на частните болници в България. От   2006 г. организацията е член на  Европейския съюз на частните болници.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.662 )


Време за изпълнение: 0.0681 сек., 0.0087 от тях за заявки.