Новина: Монголска делегация, начело с посланика на Монголия, посети Стрелча
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
четвъртък 22 май 2014 - 19:15:47


Иван Евстатиев, Стрелча, Област Пазарджик, Монголия, Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Монголия в България професор Лхамсурен Дугержав. Заедно с него гости на Стрелча бяха  полковник Бира Пагва- ръководител на специализиран полицейски учебен център към Националната полиция на Монголия и Чинзориг Чимеддорж- оперен певец, докторант в СУ „Св. Климент Охридски” специалност „Музикална педагогика”.


„Радвам се, че отново сме част от този хубав традиционен празник, ден преди да започне същинската му част. Миналата година ученици от Монголия с техните преподаватели бяха в Стрелча две седмици. Спомените и наученото през този период, са незабравими.”, каза Н.Пр. Дугержав. Той подари книгата на арх. Слави Дончев „Булгарите”, който изследва множество артефакти и открива сходни елементи, черти и тенденции между монголската материална култура и културата на българите.
Визитата на гостите от Монголия е по повод Първия празник на минералната вода и етерично- маслените култури и 19-ти Празник на розите. По-късно през деня гостите присъстваха на мероприятията, свързани с 24-ти май.
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.6970 )


Време за изпълнение: 0.0663 сек., 0.0090 от тях за заявки.