Новина: Четири медала за Модел яхт клуб Пазарджик от финалите на държавното по корабомоделен спорт за скоростни модели класове А/В
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
понеделник 21 юли 2014 - 15:20:10


    През почивните дни на аква полигона в Парк „Острова” в Пазарджик се проведе финалът на Държавното първенство по корабомоделен спорт за скоростни модели- класовете А/В. При добра организация и отлично подготвените спортни съоръжения, в състезанието участваха предимно кандидатите за националния отбор за участие в Европейското първенство, което само след три седмици ще се проведе отново тук.  Състезателите на Модел яхт клуб-Пазарджик се представиха задоволително и спечелиха общо четири медала.


При юношите отново блесна миналогодишният световен шампион Димитър Костадинов, като успя с малка преднина пред пловдивчанина Георги Говедарски да грабне златото в клас В1 с 237,50 км/ч. Митко стана трети при мъжете в клас А1Е с 151,770 км/ч. Световният вицешампион Кристиан Горанов въобще не стартира, а заложи на осигуреното си място за Европейското с миналогодишните си резултати. Не стигнаха скоростите на Спас Влайков във В1 и със 174,587 км/ч при мъжете  се класира едва седми и отпадна от списъка.  Тук победи отново пловдивчанинът Асен Танев с 267,294 км/ч.
Макар и със скромни резултати – 123,287 км/ч в клас А1, Борислав Димитров заслужи среброто, а баща му Кирил Димитров – бронза, със 175,097 км/ч в клас А3.
 Състезанието беше и последна проверка на националите преди Европейското.
 Ръководството на БФКС е уверено, че в Пазарджик ще се създадат отлични условия за провеждането на отговорния спортен форум, а Модел яхт клубът се надява на подкрепата на Общината, спортната общественост и на спонсори и обещава пазарджишките корабомоделисти  да се отплатят с добри резултати.
                                                                                         змс Д.Ганчев    Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.7255 )


Време за изпълнение: 0.0512 сек., 0.0065 от тях за заявки.