Новина: Посланикът на Турция е на посещение в Пазарджик, Велинград и Ракитово
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 25 юли 2014 - 17:52:28


Областна администрация Пазарджик, Областният управител на област Пазарджик  Иван Йорданов и зам. областният управител Юмер Хамза посрещнаха посланика на република Турция у нас Н.Пр. Сюлейман Гьокче. Това е първата визита на висшия дипломат в нашия регион след назначаването му на поста в края на миналата година. Посланик Гьокче бе придружен от съветника по социалните въпроси на посолството д-р Улви Ата и от генералния консул на Република Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, съобщиха от Областната администрация.Тема на разговорите са били възможностите за взаимодействие в сферата на образованието, бизнеса и туризма, по-добри контакти между двете страни и за инвестиции в област Пазарджик.

„Трябва да гледаме напред и да градим общо бъдеще”, е казал по време на срещата  Н. Пр. Посланик Сюлейман Гьокче. Областният управител е изтъкнал установените добри отношения и сътрудничество с генералното консулство в гр. Пловдив. Той е изразил увереност, че успешните партньорства в сферата на образованието между училища от Пазарджик и от различни региони на Турция ще продължат и занапред. През март и юни тази година Иван Йорданов посрещна делегации от градовете Карабюк и Чифликкьой. Турските училища си партнират с училища от Пазарджик, Велинград и Панагюрище в сферата на културата и екологичното образование.

     След срещата с областния управител на Пазарджик посланикът на Турция и придружаващите го лица ще посетят общините Ракитово и Велинград.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.7268 )


Време за изпълнение: 0.0524 сек., 0.0088 от тях за заявки.