Новина: Дванадесет ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
петък 31 октомври 2014 - 17:00:42


Асарел146 деца са включени в партньорския проект „Образование за всички”
  
Дванадесет ученици от община Панагюрище получиха стипендии от фондация „Асарел“. Те  бяха отличени по време на церемония в СПА хотел „Каменград” на 29 октомври, в навечерието на Деня на народните будители. Инициативата е част от проекта „Образование за всички”, който се реализира от три години насам от „Асарел-Медет”АД в партньорство с Община Панагюрище и всички училища тук.След края на учебната 2013/2014 година правото да получат стипендии за първия срок заслужиха  Димитър Мичкюров,  Георги Арнаудов,  Радослав Карбанов,  Павел Бодуров, Пенчо Галилеев, Станимир Димитров и Евгения Йончева от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Стипендии получиха и петима възпитаници на СОУ „Нешо Бончев”  -  Соня Огорялкова,  Неделина Даскалова,  Евгени Задрев,  Тотка Дойкинова и Цвета Ангелова. Те са завършили миналата учебна година с отличен успех и минимален брой неизвинени  отсъствия.
„Бъдете здрави и щастливи. Не спирайте да се развивате, не спирайте да мечтаете”, пожела на учениците Александър Чобанов - изпълнителен директор на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД. „Това е смислена и благородна инициатива. Благодаря на „Асарел-Медет” за помощта. Малко са дружествата, които в тези трудни времена подпомагат образованието, културата и социалните дейности”, подчерта заместник-кметът по хуманитарната дейност в община Панагюрище г-жа Галина Матанова. Директорите на училищата-партньори споделиха, че включените в проекта ученици стават все по-мотивирани, чувстват се по-уверени, а резултатите им в училище от година на година се подобряват.
Проектът „Образование за всички” стартира в навечерието на учебната 2012/2013 г. с осигуряването на безплатни учебници за 90 деца от социално слаби семейства. Учениците, подпомогнати с учебници през настоящата учебна година, са 146, а всички от тях, които имат отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия получават стипендия. 
Чрез „Образование за всички” се оказва подкрепа и на още 9 социално слаби жители на общината, надхвърлили ученическата възраст, които са записали задочна форма на обучение в Професионалната гимназия. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.7819 )


Време за изпълнение: 0.0563 сек., 0.0073 от тях за заявки.