Новина: Кметът на Стрелча поиска от областния управител да се прехвърли собствеността на почивната станция на МВР и да се направи цялостен ремонт на пътя Блатница-Стрелча
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
събота 28 февруари 2015 - 14:02:11


СтрелчаКметът на Стрелча Иван Евстатиев поиска съдействие от областния управител на Пазарджик Трендафил Величков за продължаване на ремонта на републиканския път Блатница – Стрелча. Това стана по време на посещението на областния управител в Стрелча и срещата му с с общинските съветници и кметовете на кметства от община Стрелча.Пътят е с дължина 17 км., като през миналата година е ремонтиран участък от 3 км. Общината има и изготвен проект за ремонт на водопровода в с. Смилец, който трябва да бъде извършен преди полагането на асфалтово покритие на републиканския път. Областният управител ще настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура” и министерство на регионалното развитие, ремонтът на пътя да бъде финансиран. Това е основна пътна връзка на общинския с областния център, пътят е важен и за развитието на туризма в този край на региона.
Трендафил Величков ще подкрепи пред МОСВ проектът на общината за рекултивация на градското сметище. До края на 2015г. трябва да бъде изградено депото за отпадъци за общините Панагюрище и Стрелча и да бъде закрито старото сметище.
По време на срещата Иван Евстатиев заяви, че общинската администрация има идеен проект за ремонт и благоустрояване на почивната станция на МВР в гр. Стрелча, но за целта имотът трябва да бъде прехвърлен с решение на Министерски съвет от държавата в собственост на общината. Стрелча е внесла до момента за финансиране над 80 проектни предложения по различни оперативни програми на ЕС, сключените договори за изпълнение са общо 40.
Стрелча е деветата община, в която Трендафил Величков проведе работна среща през този месец. През м. март предстоят посещенията на областния управител в общините Батак и Велинград.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.8381 )


Време за изпълнение: 0.0680 сек., 0.0105 от тях за заявки.