Новина: Аварийна остава ситуацията с електрозахранването в Пазарджишка област
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
събота 07 март 2015 - 18:15:02

 
От ЕVN съобщават, че към 18:00 часа на 07.03.2015 г. остава аварийна ситуация с електрозахранването предимно в областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив и Хасково. Тези области, в някои от които за днес важи червен код  и беше обявено бедствено положение, са най-тежко засегнати от продължаващия обилен снеговалеж, придружен на места с бурен вятър. Затворените пътища в някои райони възпрепятстват допълнително достъпа на аварийните екипи. 


Към настоящия момент  в област Пазарджик все още изключени остават 2 подстанции на  Електроенергийния системен оператор (ЕСО).
 
По-рано през деня беше възстановено електрозахранването за Велинград,съобщават от енергоразпределителното дружество.
 
С цел по-добра координация на възстановителните дейности в EVN България продължава своята дейност и Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти. Дружеството е в повишена готовност и поради продължаващия към момента обилен снеговалеж.
 
EVN България вече е създала организация за работа по места и в неделя, 08.03.2015 г., предвид и прогнозата за оранжев код поради очаквано продължаване на валежите в области Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали в неделния ден.
 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.8410 )


Време за изпълнение: 0.0533 сек., 0.0065 от тях за заявки.