Новина: Областният управител Трендафил Величков: Критична остава обстановката в област Пазарджик
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
понеделник 09 март 2015 - 18:37:07


trendafil_vel_011214.jpgСлед завръщането си от най-засегнатите от снеговалежа райони областният управнител Трендафил Величков оцени обстановката като все още критична. През изминалите 48 часа Величков и директорът на РДПБЗН-Пазарджик Иван Панайотов бяха на терен в най-проблематичните участъци.
Бедствено е положението в 5 общини на областта: Велинград, Батак, Сърница, Ракитово и Брацигово.
 За първи път от 25 години се късат четири 110-киловолтови далекопровода, три от тях захранват община Велинград. Преди минути, с помощта на роторен снегорин е отворен пътят за Св. Константин, където бяха блокирани около 50 човека. Роторни машини работят в района на Велинград, спортна база „Белмекен” и хижа „Христо Смирненски” /местността Куртово край Юндола/.
В късните следобедни часкове е подадено електрозахранване към Велинград от ВЕЦ "Алеко".
В аварийно-спасителните мероприятия е ангажиран целия наличен състав и техника на РДПБЗН, горски стопанства, общински дружества и частни фирми. Областният управител благодари на фирмите „Асарел-Медет” АД и „Еко-Хидро” и на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” за осигурената техника и машини, които ще продължат да работят и през следващите дни на територията на област Пазарджик.
По информациа на РИО Пазарджик, от 9 до 11 март се спират учебните занятия в 32 училища на територията на Пазарджишка област. Принудителната ваканция се отнася за училища в общините Батак, Велинград, Лесичово, Ракитово и Сърница. Липсата на електрозахранване и влошените метеорологични условия са причините за отмяна на учебните занятия.


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.8420 )


Време за изпълнение: 0.0704 сек., 0.0090 от тях за заявки.