Новина: За последно се продават с преференции имоти на наематели, оттук нататък само на търг
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
четвъртък 15 декември 2011 - 16:05:38


Предложенията за продажба на два имота с поставени върху тях преместваеми съоръжения бяха одобрени от Общински съвет Пазарджик с корекции в методиката за изчисляване на конкурсните резултати. Кметът Попов се съгласи както с направеното в комисията по ТСУ предложение за намаляване на присъжданите на наемателите от 40 на 30 точки,


така и с направеното в зала предложение от Евтим Янев намаляване с още 10 точки за втория парцел срещу ЦДГ "Калин Малина", тъй като оценителят се е позовал на цена на имоти в края на кв. "Запад" , представляващи ниви и цена от  около 60 евро за кв. м.
Кметът Попов заяви, че приема предложенията, без да се налага те да бъдат гласувани. Той обяви, че идеята от предишния мандат е била да се дадат възможности за хората, които 10-15 години са били наематели и са изкарвали хляба си от някакво павилионче, да не останат без прехрана.
"Считам обаче , че е време да прекратим тази практика и това са моите последни две предложения за продажба в рамките на тази философия, оттук нататък моето мнение е, че всичко трябва да отива на търг", заяви Попов.
Председателят на групата на ГЕРБ Тодор Георгиев приветства отпадането на преференциите и продажбата на имоти по единствено най-справедливия начин  - на търг, тъй като  това е вече декларирана от тях позиция.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.893 )


Време за изпълнение: 0.0654 сек., 0.0090 от тях за заявки.