Новина: На Янини грамади земеделците пак призоваха за консолидация на земеделците
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 15 юни 2015 - 09:16:25


Славовица, Петя Ставрева, „Днес отново сме на Янини грамади, нашата земеделската Голгота, за да се преклоним пред делото и паметта на Александър Стамболийски - велика историческа личност, далновиден държавник, републиканец и непоколебим реформатор. За нас, неговите последователи, емблематични остават усилия му за модернизиране на страната и непоколебимата му вяра в демократичното развитие на България.“
Това заяви на 14 юни председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева в местността Янини грамади над село Славовица.Стотици земеделци и демократи  от цялата страна се събраха на Националния възпоменателен събор, за да почетат живота и делото на земеделския водач и държавник Александър Стамболийски. Гости на събитието бяха председателят на БСДП Йордан Нихризов, народният представител от ГЕРБ  Десислава Костадинова, Димитър Попов – зам.-председател на РДП, представители на местната власт.
Поздравителни адреси към земеделците изпратиха председателят на КНСБ Пламен Димитров, Марко Арндт - ръководител на Бюрото на фондация "Конрад Аденауер" в България и Националната асоциация на зърнопроизводителите.
Лидерът на Обединени земеделци коментира темата за земеделската консолидация като подчерта, че партията винаги е участвала в този процес, но  никога не са били толерирани опитите за подмяна.
„Обединението,  косолидацията на земеделското движение е отговорен процес, който изисква почтеност и доверие, а не фалш, лицемерие и манипулации. Ние можем да съберем листата на земеделската детелина като обединяваме хората, а не вождовете, защото това е разумният път“, заяви Ставрева.

Местните избори са приоритетни за партията. Обединени земеделци ще издигнат почтени и способни хора, които искат и могат да намират успешни решения и имат воля да намалят корупционните практики като изпълнят ангажиментите, поети пред избирателите.
Няма друг български политик, който в продължение на 92 години последователно да е честван от своя народ, каза от своя страна зам.-председателят на партията и областен лидер на съюза в Пазарджик инж. Емил Йончев и изрази несъгласие с тенденциозния исторически прочит на неговото управление.

Той определи Стамболийски като „безупречен политик“, който в своето 4-годишно управление извежда България от Втората национална катастрофа като прави смели и непопулярни реформи и приема редица закони, актуални и днес. Сред тях са Законът за референдума и истинското самоуправление в общините, Законът срещу кражбите и корупцията, Законът за опазване на полските имоти, както и за гарантиране на покупко-продажбата на земеделската продукция. Законът за виновниците за националтата катастрофа и образуване на съд за незаконно забогателите.
Емил Йончев призова съидейниците си и партньорите от център-дясното пространство за консолидация на принципна основа в името на демокрацията. “Сегашната политическа обстановка изисква да се положат максимални усилия за сближаване на позициите на всички партии в център-дясното пространство за силно държавно управление и стабилно икономическо развитие на страната”, заяви той.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.9122 )


Време за изпълнение: 0.0707 сек., 0.0094 от тях за заявки.