Новина: Фирма, дарител на ГЕРБ, оспорва заповед за премахване като незаконен строеж на 6 бунгала край Поибрене
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 22 декември 2011 - 18:06:19


Пазарджишкият административен съд отхвърли жалбата на софийската фирма “Елина-63” ООД против Заповед на началника на РДНСК - Южен централен район от 24 април тази година, с която се нарежда  премахването на незаконен строеж „Почивна база – шест броя бунгала”, намиращи се в землището на панагюрското село Поибрене.


Дружеството е закупило постройките на 26.04.2000 г. от “Гемов-97” ЕООД, който от своя страна е придобил собствеността от “Оборище” ЕАД /в несъстоятелност/. По данни на “Гемов-97” ЕООД строителството е извършено през 1983 г., а по данни на “Асарел Медет” АД по същото време е извършено строителството и на техните постройки на основание Териториален устройствен план, в обхвата на който попада и терена с бунгалата на “Елина-63”.
Съдът обаче счита за безспорно, че строежът е незаконен, тъй като липсва разрешение за строеж и други строителни книжа, установено не само от констативния акт на РДНСК, а и от непредставянето от страна на фирмата на доказателства за законността на строежа, въпреки изричното указание на съда.
От друга страна не е налице и търпим строеж, тъй като от представената по делото скица става ясно, че поземленият имот, в който се намират постройките е общинска собственост.
Решението на Пазарджишкия административен съд може да се обжалва пред ВАС в 14-дневен срок.
“Елина-63” е сред юридическите лица, декларирани като дарители на ГЕРБ през 2007г. от председателя на пратията тогава Цветан Цветанов.Единият път - на 10.02.2007 г. е дарила 5 хил. лв., а вторият / на 10.10.2007г./ - 15 хил. лева, като и в двата случая дарението е без условие. 
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.948 )


Време за изпълнение: 0.0688 сек., 0.0086 от тях за заявки.