Новина: Треньорът на Сарая: Без Община Пазарджик трябваше да продадем доматите на цялото село и пак нямаше да стигнат средствата за организацията на мача
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
понеделник 31 август 2015 - 13:43:34


ПазарджикБез Община Пазарджик, аз го казах на шега, но то си е истина, трябваше да продадем доматите на цялото село, за да може да си платим срещата и пак нямаше да стигнат средствата, за селски отбор това са големи суми, призна в шеговит тон треньорът на ФК "Сарая" и кмет на селото Николай Минчев.Като цяло Община Пазарджик покрива на 90% всички разходи по организацията на срещата, стана ясно на днешната пресконференция по повод мача Сарая - ЦСКА.

 Общината  ще осигури финансирането на  футболната среща - организация, пожарна, полиция, отборът ще бъде с нов спортен екип. С това нещо се е заел кметът  Тодор Попов, отбеляза президентът на клуба Румен Димитров.

Стадионът е на 90% готов. Вчера бях там, за да проверя докъде е стигнала подготовката. В момента има довършителни работи по него. Очакваме стадионът да се напълни. Голям е интересът от цялата област. Не са спрели телефоните да звънят. Само от Панагюрище до момента по моя информация ще дойдат около 500 души . Във  всички  села - Сарая, Драгор, Ивайло, Гелеменово, интересът е голям. 

Тук е мястото да благодарим и на спонсорите, каза още Румен Димитров. Той съобщи, че 20% от набраната сума ще бъде дарена за изграждане на нова църква в с. Сарая, а останалите средства, ако има такива изобщо, ще се използват по предназначение от клуба.

ФК "Сарая" тази година отбелязва 80-годишен юбилей  и тази среща е един предстартов подарък за клуба и за селото като цяло. На 13 септември сме решили и ще направим един празник в селото, с който ще отбележим 80-годишнината, обеща президентът на клуба.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.9525 )


Време за изпълнение: 0.0686 сек., 0.0102 от тях за заявки.