Новина: Телефонните терористи отново са се активизирали , използват нова схема в района на Пазарджик
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
сряда 16 септември 2015 - 15:24:21


Отново зачестяват опитите за телефонни измами на територията на областта, предупреждават от ОД МВР Пазарджик. 


За отбелязване е , че освен стандартните схеми извършителите използват и нова. Обаждат се на стационарен телефон на възрастен човек и се представят за служители на голяма верига хипермаркети за бяла и черна техника. После заявяват, че роднина /близък или приятел/ на бъдещата жертва е решил да си купи климатик, но са необходими пари за капаро. След приключване на сделката „роднината” щял да върне обратно парите на пенсионера. Ако жертвата „клъвне”, не след дълго пред жилището пристига куриер, на когото предава парите.

За съжаление, отново целевата група на измамниците са възрастните хора. Криминалисти са установили, че през последната седмица обект на интерес са били пенсионери от района на Пазарджик, Велинград, Септември. В дежурните части на полицейските управления се получават данни за около 5-10 опита на ден.

От полицията апелират към гражданите да не се доверяват на непознати по телефона, да не предоставят пари, ценни предмети или бижута на никого под каквато и да е форма. Ако имат подобни обаждания, незабавно да се свържат със своето семейство, с местния полицейски инспектор или да позвънят на телефон 112.  

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.9621 )


Време за изпълнение: 0.0688 сек., 0.0109 от тях за заявки.