m_laleva_roman.jpg

В Деня на Вярата, Надеждата и Любовта издателство Книгомания обяви излизането на новата книга на Мария Лалева – най-продавания български автор в последните три години. Книгата е със заглавие Пасиансът на архангелите и ще бъде в наличност по книжарниците от 14 октомври 2021. Романът, който ще се предлага с твърда и мека подвързия, е 420 с., дизайнер на красивата и стилна корица отново е Тодор Манолов. Веднага след излизането на книгата Мария Лалева ще се срещне със своите читатели, желаещи личен автограф, в три поредни дни в следните столични книжарници:

 

  • 10. (четвъртък) 2021 г. – от 16,00 до 19,00 ч. – книжарница „Книгомания“, бул. В. Левски 28.
  • 10. (петък) 2021 г. – от 16,00 до 19,00 ч. – книжарница „Хеликон Витоша“, бул. Патриарх Евтимий 68.
  • 10. (събота) 2021 г. – от 12,00 до 15,00 ч. – книжен център „Гринуич“, бул. Витоша 37.

За да не се предизвикват струпвания по време на срещите, пропускът в книжарниците ще бъде контролиран и при пълно спазване на предписаните мерки от МЗ поради епидемиологичната обстановка. Молим посетителите да носят и лични предпазни средства – лица без маска няма да бъдат допускани в търговските обекти, както и да се спазва разстояние един от друг 1,5 м.

 

Предстои и турне за представяне на „Пасиансът на архангелите“ и Мария Лалева из страната в Пловдив, Бургас, Варна, Балчик, Русе и др. Датите и местата за провеждане ще бъдат допълвани и оповестявани допълнително.

 

  • Пловдив – 10. (вторник) 2021 г. –18,00 ч. –  галерия „Тракарт
  • Бургас– 10. (четвъртък)  2021 г. – 18,00 ч. – хотел „Приморец“
  • Балчик – 26.10. (вторник) 2021 г. – 18.00 ч. – „Мелницата“

 

„Пасиансът на архангелите“ разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. „Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка“, споделя Мария Лалева.

Главната героиня Юстина минава през множество изпитания, срещи и раздели, преди да създаде семейство и да осинови две момичета. Съдбата ѝ е отредила дарбата да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете ѝ осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранена любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто спасява живота на един от главните герои, но и го провокира да открие истинските ценности в живота.

Името на Мария Лалева е известно в съвременната българска литература още с излизането на стихосбирките „Личен архив“ (2013) и „Не съм ви ближна“ (2016), които претърпяват няколко преиздания през годините. Но истинска популярност и любов от страна на многобройните почитатели й донася романът „Живот в скалите“. Макар да излиза през октомври 2018 г., само за три месеца се превръща в бестселър на годината според класацията на престижната верига книжарници „Хеликон“. До днес (150 седмици) „Живот в скалите“ е продаден в тираж над 120 000 екземпляра и продължава да е в класациите за най-продавани книги, като оглавява:

 

  • Топ 100 на „Хеликон“ за най-продавана книга 2019.
  • Топ 50 на „Хеликон“ за най-продаван български автор за 2019 и 2020.
  • Най-продавана книга на десетилетието според класацията на „Хеликон“ и единствен български автор в топ 10.

 Мария Лалева е отличена и с престижната награда „Жена на годината“ на сп. „Грация“ в категория „Култура“ за 2019 г. През същата година издава и стихосбирката си „Благословете Юда“.

Сред първите читатели на „Пасиансът на архангелите“ са Георги Тошев, Мира Добрева, Силвия Лулчева, Нели Хаджийска и Даниела Кузманова. Ето какво споделят за книгата:

 „Пасиансът на Архангелите“ е книга за греха и покаянието. Обяснение в любов към живота. След успеха на първия си роман „Живот в скалите“ Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който смъртта и прошката се срещат.  Пасиансът е игра на търпение. В живота смирението е ключът към щастието.“ – Георги Тошев

„Безчисленото небесно множество от ангели  се е спускало над ръката на Мария. Тъкмо безплътните им същества придават такава поразяваща сила на тази книга – иначе тя би била повече човешка. А сега не е. A там, където са ангелите, там е доброто. Прочетеното в този роман е като избавление.“ – Мира Добрева

 „Книга за светлината, която носим, а я търсим другаде!

Книга за силата, с която сме родени, а се учим да загубим, за да я градим наново!

За Любовта, за която трябва да се събудиш!

Книга за човекознанието, в което човек опознава Бог, опознавайки себе си!“ – Силвия Лулчева

 „Пасиансът на архангелите“ е един вълнуващ път, който започва с първата страница на тази Библия за живота и продължава дълго след като си я прочел. Мария не е просто великолепен писател, тя е истински изповедник. Мил, но безкомпромисен в желанието да се огледаш в себе си.“ – Нели Хаджийска

 

„Мария Лалева извиси своите Скали до звездите.

И те стигнаха там, където Земята и Небето се докосват.

Голям е Богът в Мария.

Затова тя изкачва своите върхове мъдро, с търпение и с Любов.

Тази книга не идва при вас. Вие сами отивате при нея...“ – Даниела Кузманова

 Eлица Пенова


m_laleva.jpg


Loading...