obl_u_gechev20220428aa.jpg

Новият областен управител на Пазарджик Андрей Георгиев Гечев встъпи официално в длъжност. Пред медиите предшественикът му на поста Иван Васев му връчи папка с документацията по три важни задачи и приоритети в дейността на Областната администрация. Иван Васев предаде на Андрей Гечев и печатът на институцията, заявявайки, че отговорностите са много и всеки документ от институцията излиза с подписа и печата на областния управител.

При предаването на поста Иван Васев постави на първо място като приоритет справянето с бежанската криза и подпомагането на бежанците от Украйна. Иван Васев каза, че може да се наложи настанените по крайбрежието украинци да бъдат преместени във вътрешността на страната и тогава това ще засегне и нашата област през следващите месеци. На второ място Васев постави като приоритет справяне с последствията от ковид пандемията, като подчерта, че е възможно да се появят отделни нови огнища и трябва да се реагира навреме. „Много хора пострадаха, много хора загубиха близките си и институциите, включително и Областна администрация, водим неистова борба с пандемията“, посочи Иван Васев. На трето място той постави изпълнението на Плана за бедствие и аварии и най-вече следенето в момента на нивото на реките и язовирите, за да не се допускат наводнения.

Досегашният областен управител благодари на служителите на Областна администрация за всеотдайността им, за приемствеността в работата. „Те не ме подведоха в нито един момент и заедно с тях и структурите на държавната власт преодоляхме няколко кризи от ковид пандемията, добре се справихме и с организацията на три избора, които доста натовариха администрацията, а и с проблема с бежанската криза“. Васев благодари и на кметовете на общини за диалогичността им и на органите на местното самоуправление, с които са били в тясно взаимодействие, както и за коректното отношение, което е срещнал от страна на медиите. Специална благодарност за подкрепата той отправи и към заместник областния управител Петя Цанкова.

Иван Васев напуска поста по собствено желание.

Приемайки папката със задачите и печата на Областна администрация заяви, че ще разчита на Иван Васев в бъдещата си работа. Г
Гечев е икономист по образование и е работил до момента в частния сектор като управител на частна фирма. Той има образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Икономика на индустрията“, притежава управленски опит от частния сектор. „Управител съм на еднолично дружество и като цяло от 16-годишен работя“, сподели Васев.

На церемонията по предаване на властта присъстваше и синът на Андрей Гечев – Георги Гечев, който подари на баща си букет момини сълзи.
Андрей Гечев е от Пазарджик. Той е собственик и управител на АРКОН ЕООД и партньор във фирмите на баща си „Техно-строй комплект“ и „Техно-инженеринг 94“, като преди поемането на длъжността областен управител е излязъл от управлението на всички дружества, в които е участвал.

Катя Бузник


ou_gechev20220428.jpg
oblu_gechev20220428a.jpg
oblu_gechev20220428.jpg


Loading...