fr20220504.jpg

Кметът на френския град Отан - Вeнсан Шове се срещна с областния управител на Пазарджик Андрей Гечев и кмета на Пещера Йордан Младенов, за да търси подкрепата на местните власти в област Пазарджик за осъществяването на по-добра социална, здравна, образователна интеграция на живеещите в град Отан български граждани.  

Отан е малък френски град в област Бургундия, наброява около 14 000 жители, голям процент от работещите и сега в дърводобивната промишленост и строителството са жители на община Пещера от ромски произход.

 Кметът на френския град е за първи път в България и е  придружаван от народния представител от „Продължаваме промяната“ Борислав Андонов. Двамата са колеги и приятели от студентските години в Париж.

Андрей Гечев и Йордан Младенов декларираха готовност за сътрудничество и подкрепа в сферата на образованието, културата и бизнеса. Гостите посетиха ромските квартали „Луковица“ и „Пирин“ в град Пещера и се запознаха на място с условията на живот. Председателят на сдружение „Слънце за всеки“ Юксел Яшаров представи дейността на центъра за услуги и проектите, по които работят представителите на ромската общност в град Пещера, свързани със здравната  превенция и профилактика, обучение и трудова заетост  Френският гост се срещна и с учители и ученици от НУ „Михаил Куманов“.


fr20220503.jpg
fr20220503a.jpg


Loading...