ml_dom210224.jpg

На 4 март маратонът се открива с монодрамата „Виктория“ под авторството и режисурата на Йордан Славейков. Представлението е с номинации за “Икар” 2023 в категория “съвременен драматургичен текст” и “Аскеер” 2023 в категория “моноспектакъл”. Актрисата Деница Даринова в ролята на Виктория, ни представя опитът на една жена да разбере, защо не получава единствената любов, която се полага на всяко човешко същество - тази на майката. Пиесата е за всички съдбоносни избори,които правим, за самотата, която тези избори носят със себе си, за страха и предателството, за силата на една жена, избрала да е различна.


За първи път в Пазарджик гостува ИмПро шоу. Актьорите от ХаХаХа ИмПро театър ще представят изключително успешния формат, в който публиката се потапя за изключително кратко време в различни забавни ситуации. В него участието на публиката е постоянно и задължително. В импро театъра няма сценарий и предварително зададени роли. Каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. Буквално.


„Аз ли съм или не съм“ е спектакъл за споделеното мълчание, който чрез изпепеляващите звуци на поезията на Борис Христов и Валери Петров, се опитва да ни спомни за нежността, която сме изгубили, за трепетите и надеждите, за болката, която трудно споделяме, за изчезналия полет на душите ни, за сълзите, които отдавна са пресъхнали. Режисьорът Мариан Бозуков събира две ярки актриси от Родопския драматичен театър и прохождащи млади актьори. Участието на спектакъла в Мартенски театрален маратон е награда на Младежки дом, която Инна Церовска връчи на първия театрален фестивал в Раковски „Магията на живата сцена“ състоял се през октомври 2023 г.


Последното представление в програмата на Мартенски театрален маратон ще се играе на Световния ден на театъра 27 март. Танцовият социално-ангажиран театър е част от проекта „Животът – реалност – риалити“ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. от фондация „Невиждан театър“ с партньор Младежки дом – Пазарджик. Представлението включва норвежки и български артисти, незрящи актьори и поставя на фокус емпатията. Постановката е на проф. Велимир Велев, който дългогодишно работи с незрящи лица в сферата на театъра.

Датите, на които ще се играят представленията:
4 март – „Виктория“ от Йордан Славейков
15 март – ИмПро шоу – ХаХаХа ИмПро театър
20 март - "Аз ли съм или не съм", режисьор Мариан Бозуков
27 март - "Животът – реалност - риалити", режисьор: Велимир Велев


Необходима е предварителна резервация.
Входът е с дарителска кутия, поставена по време на всяко представление от Мартенския театрален маратон.
Събраните средства формират Наградата на публиката, предназначена за една от младежките театрални трупи в Младежки театрален фестивал „Океан от любов“.
Тази година фестивалът ще се проведе от 29 март до 1 април.
Мартенски театрален маратон се реализира с подкрепата на Община Пазарджик.                       

 

 

 
Loading...