balet_hr_botev_kupi.jpg

Балетна школа „Марина“ с художествен ръководител Тони Райкова при Народно читалище „Христо Ботев-1897 г.“ – Пазарджик се представи отлично на 15 Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“, който се проведе на 11, 12 и 13 юни 2021 г. в град Хасково.

Участие взеха около 1200 танцьори в различни стилове на танцовото изкуство с над 920 хореографии. В журито имаше представители не само от България, но и от Румъния, Италия, Словения и Белгия.
Пазарджишките балерини спечелиха едно първо, две втори и две трети места. Наградени бяха с купи за всяко спечелено място, а всеки танцьор получи медал и диплом за своето представяне. Така Балетна школа „Марина“ се завърна с пет купи от този представителен фестивал и достойно защити доброто име на школата и на танцовото изкуство в Пазарджик.
На художествената ръководителка на школата Тони Райкова беше връчена купа и благодарствен диплом за принос към танцовото изкуство, за нейната отдаденост към танца, за това че създава таланти, затова че подкрепя международния танцов фестивал „Вълшебен свят“.
Много сме щастливи от доброто представяне на школата, от упоритостта на момичетата и неуморната работа на тяхната ръководителка Тони Райкова, от безценната подкрепа на родителите на балерините и желаем на всички здраве и успешно представяне и в предстоящите фестивали!

Веска Минова
секретар на НЧ „Христо Ботев-1897 г.“-Пазарджик

Balet Hr Botev2
Loading...