pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Свинското поскъпна рекордно до 45% спрямо 2018 година
pamedia , петък 25 октомври 2019 - 09:02:51 // коментари: 0

Пазарджик
Това съобщи председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища (ДКСТБ) Владимир Иванов в предаването на БТВ "Тази сутрин". Той коментира, че по-високо ниво на цените на свинското месо не е имало от 10 години назад. Процесът е тръгнал от 5 август, като варирането на цената е стигнало до 10 лева. Ценовата ножица между търговията на едро и дребно се е свила много и към момента има нива на търговия на дребно по-ниски от това, което се наблюдава като цена на едро.
Според Кирил Вътев от Съюза на месопреработвателите това е логически абсурд, но е факт. "От януари до момента цените на свинското са се качили с 55%", посочи Вътев и уточни, че това се отнася за цените на суровините, които купуват, като ценовите диапазани при тях се усещат на пазара след месец, месец и половина.
До края на 2019 година не се очаква поредно поскъпване, но вероятно през пролетта ще има нови скокове,прогнозираха двамата.
Според данните на Държавната комисия по стокови борси и тържища поскъпване има и при колбасите, кренвиршите и каймата - в диапазона от 2% до 13%.
 
 
 
 

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 4827Време за изпълнение: 0.5070 сек., 0.4310 от тях за заявки.