pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кандидатът за кмет Иван Евстатиев поздрави жителите на общината по повод Деня на Свети Иван Рилски
pamedia , понеделник 19 октомври 2015 - 23:26:09 // коментари: 0


Село Блатница, Община Стрелча, „На 19-ти октомври почитаме паметта на св. Иван Рилски Чудотворец. Преподобният Йоан Рилски Чудотворец е най-великият български светец, в чието лице народът ни вижда покровител и застъпник пред Бога. Бъдете здрави Вие и Вашите семейства.“, поздрави жителите на Блатница Иван Евстатиев. Кандидатът за кмет и кандидатите за общински съветници бяха гости на селото, където бе даден курбан за здраве и благополучие. Всички бяха поздравени и от независимия кандидат за кмет на с. Блатница Динка Божкова.
Празникът започна с водосвет и след като ястията бяха осветени, присъстващите се събраха около масите в двора на параклиса, за да се почерпят за здраве. Водосветът бе извършен от протойерей Стефан Табаков в параклиса „Свети Георги Победоносец“. Присъстващите аплодираха изпълненията на Самодейния фолклорен състав към НЧ „Отец Паисий- 1936“ с. Блатница.
Курбани за здраве бяха дадени и в селата Дюлево и Смилец. В село Смилец църквата носи името на Свети Йоан Кръстител. Там Иван Евстатиев също поздрави жителите с големия християнски празник.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1525Време за изпълнение: 0.5335 сек., 0.4591 от тях за заявки.