RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Над 1 млн. лв инвестира "Оптикс" АД в Стрелча за изграждането на нова производствена площадка

СтрелчаПървият си обект извън община Панагюрище откри акционерното дружество "Оптикс". Инвестицията, в размер на 1 млн. лв., включва  реновиране на сградата на бившето начално училище в град Стрелча и специализирано високотехнологично оборудване. Тя  е част от дългосрочната стратегия на компанията да развива производствения капацитет и да осигурява необходимата среда за успешно прилагане на иновативни технологии в оптичното производство. Предвижда се да бъдат разкрити 30 нови работни места.

В своето слово на официалното откриване изпълнителният директор на "Оптикс" АД инж. Иван Чолаков изрази очакването и надеждата си, че  чрез разкриването на нови работни места в Стрелча, ще бъдат привлечени повече млади хора и ще бъдат стимулирани да се развиват в града, а не да го напускат. Според него новият инвестиционен и технологичен проект в гр. Стрелча ще даде възможност да се надгради постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти.

Лентата на новата производствена площадка прерязаха областният управител на Пазарджик Гинче Караминова, кметът на Стрелча Стойно Чачов и изпълнителният директор на ОПТИКС АД инж.Иван Чолаков.

"Резултатът от такава инвестиция в никакъв случай не е само увеличаване на технологичните възможности на една фирма. В случая става дума за разкриване на нови работни места, за повишаване на квалификацията - неща, които са важни за моите съграждани и общината," заяви кметът на Стрелча Стойно Чачов.

„Поздравявам ръководството на "Оптикс" АД за добре планираните и реализирани инвестиции през годините”. В област Пазарджик сме горди с такива инвеститори, които са водещи в бранша. Добрият диалог между държавата, общината и бизнеса е гарант за стимулирането на местната икономика и разкриването на нови работни места”, каза в приветствието си областният управител Гинче Караминова и пожела на всички работещи в дружеството здраве, успехи, все повече нови производства и добри продажби и занапред.

В годишния план на "Оптикс" АД се предвижда стабилно позициониране на компанията в региона чрез разширяване на производствената площ и създаване на нови работни места за специалисти и инженери в областта на развойната дейност. След откриването на площадката в  Стрелча предстои реализирането на голям инвестиционен проект в Пловдив.


Тази страница е видяна: 1647

 Публикувано от: pamedia на понеделник 06 февруари 2017 - 14:41:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В “ОПТИКС“ откриха нова производствена база и направиха първа копка на инвестиционен проект
На 3 улици в Стрелча започна изграждането на нова канализация
Фирма РАИС започна строителството на нова производствена база в Пазарджик
Нова производствена база строи "Металика" в Пазарджик
В Пещера откриха сезона за фитнес на открито на нова площадка
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Нова детска площадка се изгражда в междублоково пространство на ул.“Завоя на Черна“, общо 12 са в общината
Кметът на Пещера иска нова ракетна площадка за защита от градушки, старата вече е в рамките на града
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион лева
На нова спортна площадка играят от днес младежите в кв. "Запад"/видео/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5728 сек., 0.4913 от тях за заявки.